flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадування! про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2019 року електронної декларації

18 лютого 2019, 11:21

Нагадування! про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2019 року електронної декларації

 

   Статтею 3 Закону України «Про запобігання корупції», зазначено перелік суб’єктів на яких поширюється дія цього Закону і, відповідно, такі суб’єкти зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік.

   Підпунктом «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону передбачено, що до таких суб’єктів відносяться, зокрема, присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

   Тобто, присяжний, який протягом 2018 року брав участь у розгляді справи в суді, незалежно від отримання  винагороди, зобов’язаний до 01 квітня 2019 року подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції, шляхом її заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК: www.nazk.gov.ua.

   У зв'язку з цим, Томашпільський районний суд Вінницької області нагадує про необхідність подання присяжними до 1 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік. Упродовж 7 днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію.

   Важливо! Для подання електронної декларації необхідно завчасно виготовити електронний-цифровий підпис, без якого неможливо буде подати Е-декларацію.

   Корисно! На офіційному веб-сайті НАЗК є роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" за посиланням: https://nazk.gov.ua/video-0.

  Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність.

   Отримати необхідну інформацію присяжні також можуть за телефоном 2-32-12 (служба управління персоналом Томашпільського районного суду Вінницької області).