flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення Томашпільського районного суду про дотримання процесуальних строків розгляду цивільних справ за період з 1 січня 2012 року по 1 жовтня 2012 року.

05 жовтня 2012, 10:31

Надійшло до розгляду цивільних справ з 1 січня 2012 року по 1 жовтня 2012 року
Перебуває у провадженні цивільних справ станом на 01.10.2012 р.
Перебуває у провадженні цивільних справ станом на 01.10.2012 р. понад строки встановлені ст. 157 ЦПК України
Зупинено провадження
1
614
78
18
29

           
            Основними причинами порушення строків розгляду цивільних справ є неявка у судові засідання учасників судового процесу, неналежна підготовка учасників процесу до участі у судовому засіданні та несвоєчасне надходження відповідей на запити суду, необхідністю призначення по справі експертизи, витребовування нових доказів, надання строку для примирення по справах про розірвання шлюбу. 
Суддями постійно уживаються заходи до розгляду цивільних справ у відповідності до вимог ЦПК. З метою прискорення розгляду цивільних справ у суді запроваджена практика погодження часу розгляду справи із адвокатами. У випадку їх зайнятості у іншому судовому процесі суд вимагає підтверджуючі документи. Сторони та інші особи, що беруть участь у справі, у разі неявки у судове засідання без поважних причин попереджаються про адміністративну відповідальність за неповагу до суду. Установам, які тривалий час не виконують ухвали суду про проведення експертизи направляються нагадування.
З метою покращення здійснення правосуддя у суді постійно аналізується стан організації роботи суду, особлива увага зосереджена на дотриманні строків розгляду судових справ. З цією метою в.о. голови суду спрямовані зусилля на викорінення фактів тяганини та скорочення кількості судових справ, що не знаходять свого вирішення тривалий час, здійснюється контроль за проходженням цивільних справ у кожного судді. Для запобігання порушень процесуальних строків при розгляді цивільних справ, з суддями та іншими працівниками суду постійно проводяться оперативні наради, на яких вказується на недопущення тяганини при призначенні та розгляді справ, звертається увага суддів на дотриманні вимог процесуального законодавства, що регулює організаційні питання забезпечення діяльності суду, наголошується на необхідність вжиття додаткових заходів щодо недопущення випадків безпідставного відкладення цивільних справ та посилення контролю щодо усунення обставин, які були підставою для зупинення провадження у справах.
 

            В.о. голови суду                                                  О.В.Пилипчук